Αρνίσιο κότσι µε κρασί και ριζότο

ΥΛΙΚΑ

4 αρνίσια κότσια

2 καρότα, κοµµένα σε ροδέλες

2 µικρές πατάτες, κοµµένες σε ροδέλες

1 κρεµµύδι κοµµένο στη µέση

1-2 κλωναράκια σέλινο

Μαύρο πιπέρι

1-2 φυλλαράκια δάφνη

1-2 φλ. κόκκινο, ξηρό κρασί

1 µατσάκι µε διάφορα αρωµατικά (bouquet garni)

Για το ριζότο:

½ κιλό ρύζι Arborio για το ριζότο

125 γρ. βούτυρο

½ κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

½ ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί

1 ½ λίτρο ζεστό ζωµό λαχανικών

½ φλ. παρµεζάνα τριµµένη

Λίγο σχοινόπρασο                            

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρετε το κρέας µε τα λαχανικά και το κόκκινο κρασί για 24 ώρες. Το ψήνετε βάζοντάς το σε ένα ταψάκι µαζί µε τη µαρινάτα του και το αφήνετε σε χαµηλή φωτιά στο φούρνο (150ο C) για 4 ώρες.

Στο µεταξύ, σε µια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο το κρεµµύδι, µέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε µέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε λίγο- λίγο το λευκό κρασί και το ζωµό λαχανικών και το αφήνετε να σιγοψηθεί για 15-20 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι. Όταν έρθει η στιγµή να σερβίρετε το ριζότο, προσθέτετε λίγο βούτυρο και µετά από λίγα λεπτά και την τριµµένη παρµεζάνα. Βάζετε πάνω από το ριζότο το κρέας και το γαρνίρετε µε κλωναράκια από αρωµατικά βότανα.

Martin Repetto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *