Σαλάτα µε στέικ και ντοµατίνια σοτέ

ΥΛΙΚΑ

Για τα στέικ:

4 στέικ µπον φιλέ, 180 γρ. περίπου το καθένα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι.

Για τα ντοµατίνια σοτέ:

½ κιλό περίπου ντοµατίνια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

1 τρυφερό µαρούλι (τύπου Butterhead, ή σγουρό), τα φύλλα σπασµένα σε µπουκιές

4 κουταλιές ρούµι

2 κουταλιές µηλόξιδο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κοφτό κουταλάκι µουστάρδα Dijon

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Λαδώνετε τα στέικ µε ελαιόλαδο, ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι σχάρα στη σε δυνατή φωτιά και τα ψήνετε πάνω για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα µια φορά στο µέσο του ψησίµατος. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.

Ετοιµάζετε τα ντοµατίνια σοτέ: Ζεσταίνετε σε µέτρια, σε ένα µεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο φωτιά µέχρι να κάψει. Προσθέτετε τα ντοµατίνια, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε κουνώντας συχνά το τηγάνι για να ανακατεύονται, µέχρι η φλούδα τους να αρχίσει να ζαρώνει, για 2-3 περίπου λεπτά.  

Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ της σαλάτας: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι µε καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε µε δύναµη, µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Κόβετε τα στέικ σε φετάκια. Μοιράζετε τα µαρουλόφυλλα σε 4 πιάτα, προσθέτετε πάνω τα στέικ και τα ντοµατίνια και τα περιχύνετε όλα µε το ντρέσινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *