ΥΛΙΚΑ
Για τα στέικ:
4 στέικ µπον φιλέ, 180 γρ. περίπου το καθένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι.
Για τα ντοµατίνια σοτέ:
½ κιλό περίπου ντοµατίνια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
1 τρυφερό µαρούλι (τύπου Butterhead, ή σγουρό), τα φύλλα σπασµένα σε µπουκιές
4 κουταλιές ρούµι
2 κουταλιές µηλόξιδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι µουστάρδα Dijon
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνετε τα στέικ µε ελαιόλαδο, ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι σχάρα στη σε δυνατή φωτιά και τα ψήνετε πάνω για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα µια φορά στο µέσο του ψησίµατος. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.
Ετοιµάζετε τα ντοµατίνια σοτέ: Ζεσταίνετε σε µέτρια, σε ένα µεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο φωτιά µέχρι να κάψει. Προσθέτετε τα ντοµατίνια, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε κουνώντας συχνά το τηγάνι για να ανακατεύονται, µέχρι η φλούδα τους να αρχίσει να ζαρώνει, για 2-3 περίπου λεπτά.
Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ της σαλάτας: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι µε καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε µε δύναµη, µέχρι να οµογενοποιηθούν.
Κόβετε τα στέικ σε φετάκια. Μοιράζετε τα µαρουλόφυλλα σε 4 πιάτα, προσθέτετε πάνω τα στέικ και τα ντοµατίνια και τα περιχύνετε όλα µε το ντρέσινγκ.