Καρέ αρνιού με κρούστα βοτάνων

Το αρνί είναι κλασικό για πολλούς κατά τη διάρκεια του Πάσχα και δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο στην παρασκευή του. Πηγαίνετε στην κουζίνα και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες μας για ένα αρνί που θα εντυπωσιάσει το κοινό σας. Με το Lurpak® στο χέρι, μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο νόστιμη κρούστα για να εμποτίσετε το αρνί με μια σειρά από γευστικές νότες. Και ας μην ξεχνάμε το συνοδευτικό. Σε αυτή τη συνταγή, σερβίρουμε το αρνί καρέ με νόστιμα λαχανικά μαγειρεμένα με βούτυρο και εστραγκόν.

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
2 καρέ αρνιού, 8 κόκκαλα περίπου 900g
ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ:
150γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
4 κλωναράκια εστραγκόν
Ξύσμα από 1λεμόνι
1 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50γρ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
50γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
5 καρότα μεσαίου μεγέθους
4 γογγύλια μεσαίου μεγέθους (400g)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 κλωναράκια εστραγκόν
Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΜΠΡΕΖΕ:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα φέρνουμε σε βρασμό και, μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Στο τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο Lurpak® και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αυτό θα δώσει πλούσια υφή και γυαλάδα.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ:
Βάζουμε το φιλέτο χοιρινού κρέατος σε ένα μεγάλο ταψί. Σκουπίζουμε την πέτσα με χαρτί κουζίνας και βεβαιωνόμαστε ότι είναι εντελώς στεγνή. Τρίβουμε μέσα στην πέτσα 1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι. Καλύπτουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240C/220C στον αέρα/αέριο βαθμίδα 9.

Μετά από 30 λεπτά, σκουπίζουμε ξανά την πέτσα με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Τρίβουμε το υπόλοιπο 1 κ.σ. αλάτι.

Βάζουμε το χοιρινό στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Μετά από 45 λεπτά, προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου και το ξύσμα λεμονιού στο χοιρινό και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα/αέριο βαθμίδα 4 και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.

Το βγάζουμε από τον φούρνο, ελέγχουμε ότι τυχόν χυμοί είναι διαυγείς και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με το κόκκινο λάχανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *