Εκλαιρ με γέμιση σοκολάτα

AdobeStock 298264105 I9fAK4

8 ΑΤΟΜΑ / 90’’ / ΜΕΤΡΙΟ

ΥΛΙΚΑ

Για τα εκλαιρ

250γρ. νερό

85γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

150γρ. αλεύρι φαρίνα 00 ή για όλες τις χρήσεις

4-5 αυγά (200-250γρ.)

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

180γρ. ζάχαρη

100γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομμάτια

100γρ. κορν φλάουαρ

3 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι βανίλια

2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο

Για την επικάλυψη

300γρ. άσπρη κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

100γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κόκκινο χρώμα

Eκτέλεση

Για τα εκλαιρ

Βάζετε σε μια κατσαρόλα  το νερό, το αλάτι και το βούτυρο.

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια μάζα.

Ψήνετε για 2-3’ ανακατεύοντας συνέχεια.

Βάζετε το μίγμα στο μίξερ. Ανακατεύετε για 4-5’ για να κρυώσει λίγο το μίγμα.

Ξεκινάτε να βάζετε ένα-ένα τα αυγά μέσα. Τα 4 αυγά τα χρειάζεται σίγουρα.

Το τελευταίο αυγό το σπάτε και το κτυπάτε σε ένα μπολ και βάζετε όσο χρειαστεί.

Το τελικό μίγμα πρέπει να είναι ελαστική, μαλακή και όχι πολύ ρευστή ζύμη.

Βάζετε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής το μίγμα και σε ένα ταψί με λαδόκολλα κόβετε σε στενόμακρες γραμμές μήκος 8εκ.  

 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25’.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, ½ φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι και την βανίλια.

Ανακατεύετε με το σύρμα ζαχαροπλαστικής και αφήνετε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη.

Αφήνετε να ζεσταθεί και ανακατεύετε.

Μόλις δείτε τους πρώτους υδρατμούς, ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Ακολούθως βάζετε στο μείγμα των αυγών λίγο από το γάλα, ανακατεύετε και μεταφέρετε μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Αποσύρεται από την εστία, ρίχνετε μέσα το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.

Καλύπτεται με μια μεμβράνη ακουμπώντας πάνω στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνετε να κρυώσει.

Τρόπος γέμισης: Βάζετε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βγάζετε μια τρύπα στην άκρη του κάθε εκλαιρ. Πιέζετε την κρέμα μέσα στο εκλαιρ.

Για την επικάλυψη: Ζεσταίνεται την κρέμα και την ρίχνετε μέσα στην κουβερτούρα. Βάζετε και το χρώμα και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το κάθε εκλαιρ μέσα στην σοκολάτα την πάνω πλευρά έτσι ώστε να καλυφτεί με σοκολάτα. Τα μισά αν θέλετε μπορείτε να τα καλύψετε με άσπρη επικάλυψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *