200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 αβγά χωρισμένα
150 γρ. (15 κοφτές κουταλιές) ξεπαγωμένο βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 ½ κουταλιές αλεύρι ΚΑΖΑΖΗΣ για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι βανίλια
2 πρέζες κανέλα
επιπλέον βούτυρο και αλεύρι για το ταψάκι
1 πρέζα αλάτι
Γλάσο σοκολάτας:
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές γάλα
1 γεμάτη κουταλιά κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι βανίλια
Γαρνίρισμα:
1 καλαθάκι φράουλες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι βανίλια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ενσωματώνετε μέσα ένα- ένα τους κρόκους.
Ύστερα προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με την κανέλα και τη βανίλια και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μέτριο, μεταλλικό, ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί, αδειάζετε μέσα το μίγμα, το ισιώνετε και το ψήνετε για 20 περίπου λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σανίδα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέσα το κακάο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά για να γίνει ένα λείο μίγμα. Το απλώνετε σε μια πολύ λεπτή στρώση πάνω στην επιφάνεια του κέικ για μπράουνις. Όταν στεγνώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια brownies με ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι.
Για να γαρνίρετε τα μπράουνις, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει σε σαντιγί.
Την κρατάτε στο ψυγείο και πριν σερβίρετε, απλώνετε μια κουταλιά περίπου σαντιγί στο κέντρο τους και κολλάτε πάνω μια φράουλα, χωρίς το κοτσανάκι της με τη μύτη προς τα πάνω.
Βάζετε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι και βγάζετε λίγη πάνω στη μύτη κάθε φράουλας, για να φτιάξετε τη «φούντα» του καπέλου του Άη-Βασίλη.