Παγωτό με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σιρόπι σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
6-8 μπάλες παγωτό σοκολάτας, της αρεσκείας μας
½ φλ. αμύγδαλα
½ φλ. σαντιγί
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι (10γρ.) ζάχαρη με βανιλλίνη
σοκολάτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις αρχίσει να πήζει, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη με βανιλλίνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Φυλάσσουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά. Τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια ή τα χοντοαλέθουμε.

Σε 2 μπολάκια βάζουμε 3-4 μπάλες παγωτό (για να βγουν ομοιόμορφα οι μπάλες παγωτού βουτάμε το scoop μας σε νερό). Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ και τη βάζουμε στο πλάι, δίπλα από το παγωτό (δες φωτό). Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη χτυπημένη σαντιγί που θα βρούμε στα ψυγείο των υπεραγορών.

Ραντίζουμε πάνω από το παγωτό και τη σαντιγί μπόλικο σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με επιπλέον αμύγδαλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *