Σεµιφρέντο µε γιαούρτι και σος φράουλας

ΥΛΙΚΑ

1 ¼ φλ. κρέµα γάλακτος, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 µικρές, έτοιµες µαρέγκες ζαχαροπλαστείου ή 2 µεγάλες, θρυµµατισµένες

200 γρ. φράουλες, τεµαχισµένες, (1 1/4 φλ. κοµµατάκια, περίπου) + επιπλέον φράουλες και φραγκοστάφυλα (αν βρείτε) για γαρνίρισµα

2 κουταλιές µαρµελάδα χρυσόµηλο

Για τη σος:

300 γρ. φράουλες, 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά χυµό λεµονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντύνετε 6 ατοµικά φορµάκια (ή κυλινδρικά φλιτζάνια) µε αντικολλητική λαδόκολλα αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν στα πλευρά. Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να αρχίσει να πήζει (µην την παραχτυπήσετε) και ύστερα ανακατεύετε µέσα απαλά το γιαούρτι, τις µαρέγκες και τις φράουλες, µέχρι να γίνουν ένα οµοιόµορφο µίγµα. Ύστερα, προσθέτετε τη µαρµελάδα χρυσόµηλο και την ανακατεύετε µέσα ελαφρά- όχι να οµογενοποιηθεί εντελώς- για να δίνει το εφέ διχρωµίας. 

Μοιράζετε το µίγµα στα 6 φορµάκια, σκεπάζετε την επιφάνειά τους µε την πλαστική µεµβράνη που εξέχει και τα βάζετε στην κατάψυξη για 2-2 ½ ώρες.

Στο µεταξύ, ετοιµάζετε τη σος: Χτυπάτε στο πολυµίξερ τις φράουλες µε τη ζάχαρη και το χυµό λεµονιού µέχρι να γίνουν πουρές και τον περνάτε από σουρωτήρι, για να βγάλετε τα σποράκια. Τη βάζετε σε ένα µπολ και την κρατάτε στο ψυγείο. Ξεφορµάρετε το σεµιφρέντο (δηλαδή το µαλακό παγωτό) σε πιάτα, το γαρνίρετε µε µοιρασµένες φράουλες και φραγκοστάφυλα και βάζετε γύρω-γύρω τη σος φράουλας.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *