Παγωτό με Γαλατάκι Χαραλαμπίδης Κρίστης και καραμελωμένα pop corn

Από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 80 λεπτά

Δυσκολία: 4/10

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό:

1 1/2 φλ. γαλατάκι Χαραλαμπίδης Κρίστης

1 1/2 φλ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη

2 κ.γ. βανίλια

4 κρόκους αυγού

Για τα καραμελωμένα ποπ κορν:

1/3 φλ καλαμπόκι

1/2 φλ ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

            1.         Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το γαλατάκι, την κρέμα, τη βανίλια, τη μισή ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

            2.         Σε μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψουν.

            3.         Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα, πριν ακόμη κοχλάσει, προσθέτουμε το 1/4 στα αυγά και χτυπάμε καλά. Σιγά σιγά αδειάζουμε το μίγμα του αυγού πίσω στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα.

            4.         Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα μας αφαιρούμε από την φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ice bath. Το ice bath είναι: δυο μεγάλα μπολ, στο ένα προσθέτουμε παγάκια και λίγο νερό και ακουμπάμε το δεύτερο μπολ στα παγάκια, και με αυτό τον τρόπο η θερμοκρασία της κρέμας μας θα μειωθεί πολύ πιο γρήγορα. Αφού κρυώσει η κρέμα μας τη μεταφέρουμε στην μηχανή παγωτού. Αν δεν έχουμε μηχανή σε αυτή τη φάση θα καλύψουμε την κρέμα με μεμβράνη και θα την βάλουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 4-5 ώρες, θα την χτυπήσουμε στο μπλέντερ και μετά για ακόμη 1 ώρα στην κατάψυξη.

            5.         Μέχρι το παγωτό μας να είναι έτοιμο φτιάχνουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν.

            6.         Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το καλαμπόκι και κλίνουμε το καπάκι μέχρι να ανοίξουν-σκάσουν . Μεταφέρουμε σε μπολ.

            7.         Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει καραμέλα. Αφού πάρει σκούρο χρώμα η καραμέλα ανακατεύουμε μέσα  το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε την μαγειρική σόδα και μόλις αφρίσει ρίχνουμε μέσα τα ποπ κορν. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα

            8.         Σερβίρουμε το παγωτό μας σε χωνάκι και γαρνίρουμε με ποπ κορν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *