Σορµπέ φράουλα κρασί

Υλικά

1 κιλό φράουλες

1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

1 ½ φλ. ζάχαρη (ή περισσότερη)

 3 κουταλιές χυµό λεµονιού

 1 ½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και κόβετε τις φράουλες σε τέταρτα. Τις βάζετε σε ένα µπολ µαζί µε το κρασί, τη ζάχαρη, το λεµόνι, τη βανίλια και τις ανακατεύετε καλά και τις κρατάτε σκεπασµένες για 45 λεπτά. 

Χτυπάτε καλά το µίγµα στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ (σε δυο δόσεις αν χρειαστεί) µέχρι να γίνει ένας λείος, ρευστός πουρές. Ελέγχετε το πόσο γλυκός είναι (ανάλογα µε το πόσο γλυκές ήταν οι φράουλες, µπορεί να χρειαστεί να βάλετε λίγη ακόµη). Τον βάζετε σκεπασµένο στο ψυγείο µέχρι να παγώσει.

Πήζετε το σορµπέ στην παγωτοµηχανή, σύµφωνα µε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή στην κατάψυξη (δες οδηγίες «Σορµπέ χωρίς παγωτοµηχανή» συνταγή «Σορµπέ πορτοκάλι-Campari »). Το κρατάτε σε πλαστικό κουτί στην κατάψυξη και το φέρνετε στο ψυγείο για να ξεπαγώσει λίγο για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *