Μαρµελάδα φράουλας µε τσίλι 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φράουλες

3 φλ. ζάχαρη

2 µέτριες καυτερές πιπεριές τσίλι

3 κουταλιές χυµό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένετε τις φράουλες, τις ψιλοκόβετε και τις βάζετε σε µία κατσαρόλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά. Ανακατεύετε. Την αφήνετε στην άκρη ακόµα 30 λεπτά µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά. 

Παράλληλα, ξεπλένετε τις πιπεριές τσίλι, τις σκουπίζετε καλά, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε. Θα έχετε 2 γεµάτες κουταλιές µε ψιλοκοµµένες πιπεριές. Tις βάζετε στη µαρµελάδα. Ανακατεύετε και ξαφρίζετε, δηλαδή αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια της µαρµελάδας. Χαµηλώνετε τη φωτιά. Συνεχίζετε το βράσιµο για 15-20 λεπτά µέχρι να δέσει η µαρµελάδα. Προσοχή: Ο χρόνος βρασίµατος διαφέρει ανάλογα µε τη φωτιά της εστίας σας. Για να δείτε αν είναι έτοιµη η µαρµελάδα βάζετε ένα πιατάκι στο ψυγείο. Το βγάζετε και ρίχνετε επάνω λίγη µαρµελάδα. Αν δεν πήζει ώστε να κρατά το σχήµα της και είναι ρευστή, τότε χρειάζεται ακόµη βράσιµο και θα πρέπει να επαναλάβετε το τεστ. Αν πήζει σε 4-5 δευτερόλεπτα και κρατά το σχήµα της- είναι µόλις ρευστή- τότε είναι έτοιµη. 

Ρίχνετε το χυµό λεµονιού, ανακατεύετε και τη βάζετε σε αποστειρωµένα βάζα. (δες συνταγή «Mαρµελάδα ακτινίδιο µε µήλο και εστραγκόν»). Τη φυλάσσετε σε δροσερό µέρος. Αν ανοίξετε το βαζάκι, τη φυλάσσετε στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *