Μπισκοτορολά με μαρμελάδα Stute & αμύγδαλα

biscotorola Z5ZbRW

Υλικά:

160 γρ. αλεύρι φαρίνα

25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/8 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ

1/8 κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι βανίλια

250 γρ. βούτυρο ανάλατο

200 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese)

100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

6 περίπου κουταλιές μαρμελάδα STUTE χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

1 αυγό

EKTEΛΕΣΗ

Βάζετε στον κάδο ενός food processor, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Κτυπήστε να αναμειχθούν. Προσθέτετε το βούτυρο (κρύο) σε κομματάκια και το τυρί κρέμα. Κτυπήστε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζετε μια ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνια. Την μαζεύετε σε μια μπάλα. Την χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη. Το κάθε μέρος το σχηματίζετε με τις παλάμες σας σε ένα δίσκο. Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Πασπαλίστε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με αλεύρι. Βάζετε πάνω ένα δίσκο. Πασπαλίστε τον δίσκο με αλεύρι και ανοίξτε με τον πλάστη ένα στρογγυλό σχήμα, διαμέτρου 25 εκατοστά περίπου. Αλείβετε όλη την επιφάνεια του δίσκου με 3 περίπου κουταλιές μαρμελάδα και πασπαλίζετε με αμύγδαλα.

Με ένα κόπτη πίτσας, κόβετε το στρογγυλό σε 12 ίσα κομμάτια (το κόβετε πρώτα στα 4 και μετά 3 κομμάτια το κάθε τέταρτο. Αρχίζοντας από την εξωτερική πλευρά, τυλίγετε το κάθε κομμάτι σε ρολό, σαν μικρό κρουασανάκι. Βάζετε το κάθε κομμάτι σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (η ένωση να είναι προς τα κάτω). Αλείφετε με κτυπημένο αυγό. Ψήνετε για 18-20 λεπτά. Τα κρυώνετε σε σχάρα. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *