Mαρμελάδα μανταρινιού

Συστατικά
1 κιτρόμηλο (νεράντζι),
1 πορτοκάλι,
1 λεμόνι,
1 περγαμόντο,
3 φλ. νερό,
1 ½ κιλό μανταρίνια (αν βρείτε από τον Αρακαπά ακόμα καλύτερα), ζάχαρη όσο θα είναι ο χυμός και η φλούδα των εσπεριδοειδών.
Βήματα

Με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τη φλούδα από το κιτρόμηλο, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το περγαμόντο. Κόβετε τη φλούδα σαν πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Τα στύβετε για να πάρετε το χυμό τους. Βάζετε τα κουκούτσια και τη σάρκα των φρούτων σε ένα τουλπάνι.

Βάζετε το χυμό και την κομμένη φλούδα από τα φρούτα σε μία κατσαρόλα και ρίχνετε  το νερό. Βράζετε μέχρι να ψηθούν.

Μετά, κόβετε τις φλούδες  των μανταρινιών χαράζοντας κάθε μανταρίνι σε 4 ίσα κομμάτια. Τις κόβετε κι αυτές σε λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Τις βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα στην οποία βάζετε μπόλικο νερό. Τους αλλάζετε 2 φορές το νερό. Όταν μαλακώσουν τα βάζετε κι αυτά στην κατσαρόλα με τα βρασμένα εσπεριδοειδή. Στύβετε τα μανταρίνια και ρίχνετε το χυμό στην κατσαρόλα. Τα κουκούτσια και τη σάρκα τα βάζετε σε τουλπάνι. Τα βράζετε όλα μαζί καλά μέχρι να μαλακώσουν. Πιέζετε το τουλπάνι για να βγει όλη η πηκτίνη. Σβήνετε τη φωτιά αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και μετράτε πόσα φλιτζάνια είναι το υλικό της κατσαρόλας. Κάθε φλιτζάνι φρούτων με χυμό προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη.

Βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά βάζετε το χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα χλιαρή σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *