ΥΛΙΚΑ
4 φλ. μίγμα αλευριού για ψωμί χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι με λαχανικά και βότανα Herbamare Original
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
1 ½ φλ. νερό χλιαρό
2-3 κουταλιές κολοκυθόσπορο
Για το σερβίρισμα
1 βαζάκι βιολογική μαρμελάδα δαμάσκηνο Fior di Frutta, 100% από φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μίγμα αλευριού για ψωμί χωρίς γλουτένη, μίγμα αλευριού για ψωμί χωρίς γλουτένη, το θαλασσινό αλάτι με λαχανικά και βότανα, τη ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Αλείφουμε μία ορθογώνια φόρμα με διαστάσεις 11Χ25εκ. με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το ψωμί.
Το πασπαλίζουμε αμέσως με τους κολοκυθόσπορους και τους πιέζουμε για να κολλήσουν. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σε 3 σημεία το ψωμί για να αφαιρεθεί ο αέρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το ψωμί σε φέτες. Σερβίρουμε με μπόλικη βιολογική μαρμελάδα δαμάσκηνο.