Μία συνταγή απο τον Περικλή Ρουσουνίδη.
Συστατικά
2 κουταλιές καλό ξίδι καλύτερα από Sherry (Sherry Vinegar)
½ κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,
½ κουταλιά μουστάρδα τύπου Dijon,
80 ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι και (προαιρετικά) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός.
2 κουταλιές καλό ξίδι καλύτερα από Sherry (Sherry Vinegar)
½ κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,
½ κουταλιά μουστάρδα τύπου Dijon,
80 ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι και (προαιρετικά) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός.
Βήματα
Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάτε το ξύδι με την μουστάρδα να διαλυθεί και ύστερα, προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύετε μέσα το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και –αν θέλετε, το μαϊντανό.
Παραλλαγές: Με μυριστικά: Προσθέτετε στην βινεγκρέτ 1/4 κουταλάκι ψιλο¬κομμένο θυμάρι και ½ κουτα¬λάκι ψιλοκομμένο εστραγκόν (tarragon). Με λεμόνι: Αντικαθιστάτε το ξίδι με λεμόνι και προσθέτετε ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού.