Υλικά
200 γρ. ψημένο κοτόπουλο, σε μπουκιές
1 κουταλάκι πέστο βασιλικού
250 γρ. casarecce
1 κόκκινο κρεμμύδι
55 γρ. φυλλαράκια ρόκκας
300 γρ. ντοματίνια μοιρασμένα
1 αγγουράκι, σε φέτες
¼ φλιτζ. φυλλαράκια δυόσμο
1 ψητή πίτα*
Για το ντρέσινγκ:
40 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ταχίνι
60 γρ. γιαούρτι πρόβειο
8-10 γρ. φυλλαράκια μαϊντανό
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά νερό
*Ψητή πίτα: Μοιράζετε μια πίτα κυπριακή στη μέση και αλείβετε όλη την κομμένη επιφάνια με ελαιόλαδο. Μεταφέρετε στο φούρνο (καλύτερα να ακουμπάει σε σχάρα) και ψήνετε στους 160°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή. Όταν κρυώσει τη θρυμματίζετε και σκορπάτε σε σαλάτες. Φυλάγετε σε δοχείο με καπάκι, πολλές μέρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλεντεράκι. Αλέθετε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Αναμειγνύετε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο με το πέστο βασιλικού. Προσθέτετε τα ψημένα μακαρόνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα, εκτός την ψημένη πίτα. Βάζετε 2-3 κουταλιές από το ντρέσινγκ και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την πίτα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.