ΥΛΙΚΑ
8 φλ. νερό
8 κουταλιές καλά γεμάτες νισεστέ
Για το σερβίρισμα:
Σιρόπι με άρωμα τριαντάφυλλο
ζάχαρη
ροδόσταγμα
νερό παγωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το νισεστέ και τα 2 φλιτζάνια νερό μέχρι που να μην υπάρχουν σβόλοι. Βάζετε τα 8 φλιτζάνια νερό να κοχλάσουν και προσθέτετε σιγά – σιγά το μίγμα του νισεστέ ανακατεύοντας γρήγορα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε κατά διαστήματα το ανακάτεμα για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει διάφανο.
Βρέχετε ένα ορθογώνιο ταψάκι με 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό και στη συνέχεια το αδειάζετε. Ρίχνετε το μαχαλεπί στο ταψάκι και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει. Ακολούθως, προσθέτετε από πάνω του 1 φλιτζάνι νερό παγωμένο (για να μην κάνει τσίπα) και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για το σερβίρισμα: Σε ένα ωραίο γυάλινο μπολ βάζετε το σιρόπι τριαντάφυλλο, το ροδόσταγμα και το νερό και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε το μαχαλεπί, αφού πρώτα το κόψετε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσει καλά.