Συνέδριο με θέμα «Γέφυρες Καινοτομίας: Συνεργασία Εκπαίδευσης, Έρευνας και Επιχειρήσεων για το Μέλλον της Επαγγελματικής Κατάρτισης» διοργάνωσε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας, στο κέντρο του οποίου βρέθηκε η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της εφαρμοσμένης έρευνας, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων.
«Με χαρά φιλοξενούμε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία», σχολίασε για την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Γιώργος Ρουπακιάς. «Σε μια εποχή που η καινοτομία και η τεχνολογική ανάπτυξη είναι αλματώδεις και ζητούμενα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη διασύνδεση της γνώσης με την επιχειρηματικότητα, της έρευνας με το τελικό προϊόν. Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναβρεθούν κοντά επιχειρηματίες και πανεπιστήμιο, να δουν πού υπάρχουν κοινές δράσεις, ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε γνώση και τελικό, καινοτόμο προϊόν, το οποίο εν τέλει θα αποδώσει και στην τοπική κοινωνία».
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γιώργος Ρουπακιάς, Πρόεδρος ΣΘΕΒ.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου πάνελ, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και τα προβλήματα στην εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη. Στη συζήτηση συμμετείχαν η κ. Χρυσή Λασπίδου, Αντιπρύτανης Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δρ. Γιώργος Φ. Μπανιάς, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ/ΙΒΟ, ο Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Προώθησης της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, ο κ. Βασίλης Σαγρής, Αντιπρόεδρος της Makris Α.Ε. και Αντιπρόεδρος ΣΘΕΒ, και η κ. Elena Grilli, Managing Director της MetropolisNet.