Δεν είναι ice cream, το συνηθισμένο δηλαδή παγωτό με τα πολλά λιπαρά και ζάχαρη, αλλά μια υγιεινή Vegan παρασκευή, εξίσου δροσιστική, που γίνεται πανεύκολα με μπανάνες και με βατόμουρα (φρούτα του δάσους).
Χρόνος: 15 λεπτά + 12 ώρες επιπλέον
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4 άτομα):
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες ή 5 κυπριακές
½ φλ. βατόμουρα (μύρτιλα, ή μούρα, ή φραμπουάζ, ή ανάμικτα) φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
½ φλ. γάλα αμυγδάλου (ή απλό γάλα, για μη Vegan εκδοχή)
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζετε κλεισμένες σε τάπερ, ή πλαστική σακούλα, του τύπου με φερμουάρ. Τις κρατάτε στην κατάψυξη για 10 τουλάχιστον ώρες ( καλό θα είναι να ετοιμάσετε πολλές σακούλες με μπανάνες αν σκέφτεστε να φτιάχνετε συχνά “nice cream”).
Βάζετε τις κατεψυγμένες μπανάνες με τα βατόμουρα, τη βανίλια και το γάλα αμυγδάλου πολυμίξερ, ή, αν έχετε ένα πολύ δυνατό μπλέντερ και τα χτυπάτε όλα με ψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το μεταφέρετε σε μακρόστενο τάπερ, το ισιώνετε με σπάτουλα και το σκεπάζετε με το καπάκι του και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει, ή εναλλακτικά, το βάζετε σε μακρόστενη φόρμα, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα πριν το σερβίρετε.
Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε το “nice cream” στην κατάψυξη πολλές ώρες. Πρέπει όμως να το αφήσετε να μαλακώσει λίγο πριν το σερβίρετε.