Αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο. Βροχές την Κυριακή. 19-20/11/22.

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό θα επέλθει το Σαββατοκύριακο και κυρίως την ημέρα της Κυριακής στην χώρα μας.

Δυναμικό αίτιο στην στάθμη των 500hpa κινούμενο ανατολικά πιθανόν και λίγο νοτιοανατολικά, με μέτωπα κακοκαιρίας (θερμές και ψυχρές ακολουθούμενες επιφάνειες), από την περιοχή της Γένοβας της Ιταλίας, θα μας επηρεάσουν κυρίως την Κυριακή.

Το Σάββατο δεν αναμένονται πολλές διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες ημέρες,με συννεφιά στην Βόρεια/Κεντρική και Δυτική Ελλάδα,με λίγες τοπικές βροχές μέτριες κατά διαστήματα, στην Δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και αργότερα στην Ήπειρο που ενδεχομένως να είναι λίγο περισσότερες απασχολώντας περισσότερες περιοχές και την Δυτική Στερεά.
Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανότητα στην Θράκη (Ανατολική) για λίγες τοπικές βροχές προς το βράδυ.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5-6 bf αργότερα μετά το μεσημέρι ενισχυόμενοι στα 6-7 bf , στο Ιόνιο και το κεντροβόρειο Αιγαίο.
Θερμοκρασία σε καλά επίπεδα έως 19-20 στα Βόρεια και έως 21-23 στα νότια.

Την Κυριακή και καθώς τα μέτωπα κακοκαιρίας θα έρθουν πλησιέστερα στην χώρα μας, θα έχουμε μια πιο ουσιαστική μεταβολή του καιρού.

Μέσα στην νύχτα, βαρύτερος θα καταστεί ο καιρός στην Ήπειρο και το Ιόνιο με βροχές που σταδιακά θα ενταθούν.
Γρήγορα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής,τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν και στην Μακεδονία/Θράκη, την Δυτική/Κεντρική Στερεά και την Κεντρική/Δυτική Πελοπόννησο.
Στην Δυτική Στερεά και πιθανόν την Ήπειρο και αργότερα την Δυτική/Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενδέχεται τα φαινόμενα είναι πιο ισχυρά κατά διαστήματα.
Στα υπόλοιπα κατά διαστήματα συννεφιές με λίγα παροδικά φαινόμενα.

Προσοχή το βράδυ, της Κυριακής,ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, και το τόξο από Δυτική/Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου θα δεχθούν αξιόλογα φαινόμενα,που πιθανόν θα είναι έντονα και ίσως τοπικά δημιουργήσουν προβλήματα!

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5-6 και στα πελάγη 6-7 bf.
Θερμοκρασία αμετάβλητη.

***Προσοχή, μια κίνηση του χαμηλού λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, όπως αρχικά φαινόταν από τα καιρικά μοντέλα, θα δώσουν πιθανόν διαφορετική εξέλιξη του καιρού, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρότερα και να απασχολούν περισσότερες περιοχές.
Είναι κάτι που πρέπει να μην το αποκλείσουμε και να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *