Πρόσκαιρη-επιλεκτική επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο 12-13/11/22.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η οποία θα είναι πρόσκαιρη και αρκετά επιλεκτική ως προς τις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων.

Αιτία όπως παρατηρούμε στους κάτωθι χάρτες επιφανείας και στην στάθμη των 500hpa, αυλώνας προερχόμενος από τα Βορειοανατολικά μας και γρήγορη αποκοπή τμήματος αυτού Νοτιότερα προς την περιοχή μας. Η ψυχρή λίμνη αυτή έχει την τάση στην συνέχεια να κινηθεί γρήγορα Δυτικά προς την περιοχή της Ιταλίας.

Ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά τι καιρός θα επικρατήσει στην χώρα μας το διήμερο Σάββατο -Κυριακή.

Σάββατο 12/11

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου βροχές θα εκδηλώνονται στα πιο Νότια τμήματα της Χαλκιδικής, στα Ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια. Καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Βορειότερα της Αττικής(πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα Βόρεια του νομού) . Κατά τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν Νοτιοδυτικότερα επηρεάζοντας περιοχές της Ανατολικής, Κεντρικής και Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα ολοένα θα μετατοπίζονται Δυτικότερα και θα αρχίσουν να επηρεάζουν τα Δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, το Νότιο και Κεντρικό Ιόνιο, όπου κατά τόπους στις περιοχές αυτές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός καθόλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες κατά τόπους συννεφιές, περισσότερες στα Ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δυτικές Νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι 5bf με 6bf μποφόρ, τοπικά 7bf μποφόρ.Στο Αιγαίο από Βορειοανατολικές διευθύνσεις έως τα 7bf μποφόρ τοπικά στα Βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα Ηπειρωτικά τους 16c με 17c βαθμούς, ενώ στα νησιά η μέγιστη θα φτάσει τους 18c με 19c βαθμούς.

Κυριακή 13/11

Με την ταχεία μετατόπιση της διαταραχής Δυτικά τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και θα αφορούν στην αρχή της ημέρας τις περιοχές της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής – Κεντρικής Στερεάς, Ιονίου με γρήγορη εξασθένηση προς το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση του καιρού στις περιοχές αυτές έως το απόγευμα. Αίθριος παραμένει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα παραμείνουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις λίγο πιο εξασθενημένοι έως τα 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ. Στο Αιγαίο θα παραμείνουν Βορειοανατολικοί έως τα 6bf μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κλείνοντας να αναφέρουμε τις λίγες χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής χώρας σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα.

Ο κάτωθι χάρτης αναφέρεται στον συνολικό υετό διημέρου.

Περικλής Χατζημιχάλης (peris chatzimichalis).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη στην καιρική μας ομάδα στον παρακάτω σύνδεσμο.

fb://group/131248040584560?ref=share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *