Εξωτική μαρμελάδα μάνγκο

Γίνεται τόσο εύκολα και είναι τόσο υπέροχη που δεν θα σταματήσετε να τη φτιάχνετε.

Χρόνος: ½ ώρα + 24-48 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά (για 1 βαζάκι)

2 φλ. ψίχα από ώριμα μάνγκο, σε κομματάκια

3/4 φλ. ζάχαρη

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια μικρή ανοξείδωτη ή εμαγιέ κατσαρόλα τα κομματάκια των μάνγκο και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, λιώνοντας τα μάνγκο όσο βράζουν, με το εργαλείο για πουρέ ή με ξύλινο κουτάλι, για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξουν και να πάρουν την υφή μαρμελάδας. Ανακατεύετε μέσα το λεμόνι και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.  

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς, πριν την μεταφέρετε σε καθαρό βαζάκι. Η μαρμελάδα θα εξακολουθήσει να σφίγγει για τις επόμενες 24-48 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες, ή σε τάπερ στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *