Πουργούρι με καϊσιά

pourgouri IgFJom

ΥΛΙΚΑ

¼ φλ. ελαιόλαδο

2/3 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φλ. καϊσιά κομμένα στη μέση και μετά σε 4-6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους

1 φλ. πουργούρι (πλιγούρι)

1 ½ φλ. ζεστό νερό

1 κουταλάκι αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

½ φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

2/3 φλ. σταφιδάκια

1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καϊσιά. Προσθέτουμε το πουργούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το πουργούρι να τραβήξει όλο το νερό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα σταφιδάκια, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *