Xούμοι

Με τη Στέλλα Μαλλούπα

Συστατικά
½ κιλό ρεβίθια,
1 φλ. ταχίνι,
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
½ φλ. ελαιόλαδο,
1-2 λεμόνια, ο χυμός,
μαϊντανό ψιλοκομμένο,
αλάτι, μαύρο πιπέρι ή καγιέν.
Βήματα

Βάζετε τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ.

Την επόμενη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε και τα λιώνετε με ένα πιρούνι ή τα βάζετε στο μπλέντερ.

Προσθέτετε στα ρεβίθια το ταχίνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι (ανάλογα με τα γούστα σας), αλάτι και χτυπάτε πάρα πολύ καλά.

Αν ο χυλός είναι παχύρρευστος, βάζετε λίγο από το ζουμί που έχετε βράσει τα ρεβίθια. 

Σερβίρετε το χούμους γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι ή καγιέν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *